Bra cuphelg for NHK-jenter

Tre årsklasser med til sammen seks lag fra Nesodden Håndballklubb deltok på Storhamar Cup på Hamar i helgen. Begge J05-lagene kom til A-sluttspillet.

For J05-laget var dette første gang de deltok på cup med sluttspill. To lag var påmeldt og etter tidvis glimrende håndball i gruppespillet lørdag, gikk begge lag videre til A-sluttspill dagen etter. Nesodden 1 måtte se seg slått av Oppegård i åttendelsfinalen. Nesodden 2 kom seg helt til kvartfinale der det ble knepent ettmålstap for Rælingen, som senere vant finalen 8-2.
– Det er gøy å se at vi henger så bra med mot de beste lagene på alderstrinnet, sier 05-leder Jan Viggo Ljones, som også var strålende fornøyd med helgen på andre måter:  – Hatten av for Hamar som by. Det å få tilbringe en sånn flott sommerhelg der oppe ved Mjøsas bredd gjør at man føler seg privilegert, oppsummerer en tydelig fornøyd Ljones.

NHK J05, bak fra venstre: Mathilde, Sunniva, Elise, Julia, Frida, Anna, Kaja, Maria, Caroline, Augusta, Celia. Foran fra venstre: Emma, Juni, Annika, Malin, Sunniva, Maja. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Ella

Positivt sportslig og sosialt
Storhamar Cup var J06 sin aller første overnattingscup.  Stemningen var på topp da 18 forventningsfulle jenter ankom Hamar fredag, innledning på helgen som viste seg å bli årets varmeste så langt.  De yngste årsklassene i cupen har ikke sluttspill, men fikk fem kamper hver. De to J06-lagene spilte sine kamper i imponerende Vikingskipet som rommet over elleve baner.
– Jentene viste stor innsatsvilje og godt spill, og det ble mange gode og jevne kamper. Lørdagen startet med to seiere, men en svært lang og varm dag satte sitt preg på jentene med uavgjort og tap sent på ettermiddagen, sier hovedtrener Silje Stokken Uppheim.
Søndagen fulgte opp med både seier og tap, og Stokken Uppheim er godt fornøyd med 06-jentenes debut på overnattingscup: – Storhamar Cup har vært en positiv opplevelse både sportslig og sosialt. Det har vært en helg med håndball, men også en helg som har skapt nye vennskap, knyttet tettere bånd og gitt minner for livet, sier treneren.  

NHK J06, bak fra venstre: Louise, Alma, Sara og Maria. I midten: Sofie, Tindra, Emilie, Lisell, Selma, Josephine og Hedda. Foran fra venstre: Thea, Kaja, Leah, Petronella, Ingvild, Madalina og Nora. Liggende foran: hovedtrener Silje Stokken Uppheim.

Stor suksess
J07 deltok også med to lag i cupen. Laget hadde med seg til sammen 17 spillere, pluss en stor foreldregruppe, til Hamar på sin aller første overnattingscup. – Det ble en stor suksess, forteller trener Tonje Thuen.

Begge lag spilte fem kamper hver i Vikingskipet. OL-arenaen egner seg godt til håndball, og har god plass til de mange tilskuerne som hadde tatt turen fra Nesodden. De fikk se de to J07-lagene skåre mange flotte mål, spille tøft og tett i forsvar, og ta med seg til sammen sju seire i turneringen. I tillegg til håndball, ble det tid til en tur på stranda i strålende solskinn og 26 varmegrader på lørdag, og både barn og voksne fikk testa Hamars berømte stupetårn. 

Premieutdeling for NHK J07, fra venstre: Sophie, Helene, Nora, Sunna, Sofie, Selma, Julie, Johanne, Frida, Tyra, Kajsa, Anna, Lotte, Kristine, Millie. Skjult bak konferansier Truls Pedersen: Milla. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Tea

Stor og samlet NHK-gjeng

Storhamar cup har blitt en stor turnering, og med alle lag fra 9-18 år ble det spilt til sammen 842 kamper på Hamar i helga. Alle lagene fra NHK bodde på samme base på Ajer ungdomsskole, hvor de fikk tid til mye ballspill og lek sammen også på kveldene. 

– Jeg er veldig fornøyd med helga, og utrolig stolt over å ha med meg denne gjengen på cup, forteller 07-trener Tonje Thuen. 

– De viser stor idrettsglede og godt samspill, og er veldig flinke til å ta vare på hverandre både på og utenfor banen. Vi gleder oss allerede til neste år!