GOD INNSATS I PETER WESSEL CUP – 2015

 

FREDAG ETTERMIDDAG DRO TO SPENTE NESODDENLAG TIL LARVIK FOR Å DELTA I PETER WESSEL-CUP. CUPEN TREKKER HVERT ÅR DE BESTE LAGENE I ALDERSGRUPPEN 12 – 18 ÅR FRA HELE NORGE TIL DYST I LARVIK OG ER AV MANGE REGNET SOM UOFFISIELT NM. DENNE HELGEN VAR DET J14 OG J15 FRA NESODDEN SIN TUR TIL Å PRØVE SEG MOT FLERE AV DE BESTE LAGENE FRA ANDRE HÅNDBALLREGIONER.

 

J2000

 

NHK J2000 innledet PW-cup med 3 kamper i gruppespillet lørdag. Her møtte de Askim, Konnerud og Mathopen. Jente vant over Askim men Konnerud og Mathopen ble for sterke for NHKs jenter som var preget av sykdom på sentrale spillere. I PW-cup er lørdagens kamper bare oppvarming og alle lag går videre til sluttspill søndag. NHK J14 kom på 3. plass i puljen sin men tross en noe svak start var Nesodden det laget fra puljen sin som kom lengst i sluttspillet søndag.

 

2000 jentene til Nesodden trente også på sin egen bevisstgjøring under PW cup i Larvik i helga. Alle jentene hadde fått utdelt Fearless streetwear sine svettebånd og på disse stod det konkrete, individuelle fokusoppgaver som de skulle jobbe med under kampene. Svettebåndene skulle de bære under kampene som en konstant påminnelse. Dette var en morsom måte å jobbe med individuelle mål på, vi trengte bare å rope et navn og peke på armen så var mye sagt. Dette kommer vi til å jobbe mer med i tiden som kommer.

 

Søndag møtte Nesodden Kolbotn i 1/32 finale og vant 13-9. En av spillerne var friskmeldt og nå fikk de mer flyt i spillet. Jentene ble igjen minnet på fokusoppgavene sine og motivasjonen steg. I 1/16 finale møtte Nesodden Sætre IF Graabein og gjorde en god kamp både forover og bakover. Kampen endte 13-9 i Nesodden sin favør. Så var det duket for 1/8 finale og der skulle Nesodden møte sterke Hundvåg. Hundvåg vant Fredrikstadcup i 2014 og topper tabellen i regionen sin. Jentene fikk beskjed om at Hundvåg var et topplag og at de uansett utvikling i kampen skulle fokusere på oppgavene sine og de individuelle målene.

Det ble en forrykende kamp hvor begge lag vartet opp med godt spill og stemningen på tribunen var helt fantastisk. Hundvåg supportene var overlegne i flertall men du verden så mye liv 5 stolte foreldre fra Nesodden klarte å lire ut av seg med noen bjeller og heiarop. Både supporterne og hele innbytterbenken til NHK J2000 reiste seg og jublet hver gang Nesodden fikk mål og det klarte de like mange ganger som Hundvåg. Når tiden var ute viste resultattavlen 17-17. Ved uavgjort kamp i sluttspillet, spilles det «sudden death». Hvem som starter med ballen, avgjøres ved loddtrekning av dommerne. Det laget som scorer første mål, har vunnet kampen. Dessverre vant Hundvåg loddtrekningen og startet med ballen. De kjørte et fantastisk trekk og puttet ballen i mål og vant kampen 18-17. Så var PW-cup eventyret over for NHK J2000 men vi reiste glade og slitne hjem etter en flott helgJ

 

J99

 

J99 reiste nedover til Larvik med en stor tropp bestående av 15 spillere. Årsaken er at DFI-jentene har meldt utlån til NHK for resten av sesongen, og dette var første felles cup siden overgangen i slutten av januar. NHK-jentene hadde havnet i en sterk pulje bestående av Sola, Nesjar og Bækkelaget. Sistnevnte er i A-sluttspillet i region øst, mens de andre to andre ligger i toppen i sine regioner. Jentene bet godt i fra seg, men det endte med knepne tap i alle tre kampene. Nesodden endte sist i sin pulje, og måtte derfor møte gruppevinnere/toere i søndagskampene.

 

I 32-delsfinalen møtte jentene Staal Jørpeland, som leder SørVest-regionsserien. NHK-jentene lot seg ikke affisere av dette, og vant kampen 8-6 etter meget godt spill. Det samme fortsatte i 16-delsfinalen, og Åssiden fra Drammen ble slått med komfortable 14-8.

I 1/8-delsfinalen møtte jentene Lillestrøm HK90. LHK90 ble i sterkeste laget, og dermed stoppet PW-eventyret for NHK-jentene. Det viste seg senere på søndagen at LHK90 vant hele turneringen, og jentene syntes derfor det var helt greit å bli slått ut av Norges uoffisielt beste 15-årslag J

 

ALT I ALT ER NESODDEN HÅNDBALLKLUBB VELDIG FORNØYD MED PW-CUP OG LAGINNSATSEN TIL BEGGE LAGENE. DET VAR KUN TO KLUBBER SOM HADDE TO LAG SOM KOM HELT TIL 1/8 FINALEN; NEMLIG CHARLOTTENLUND OG NESODDENJ00 PW - Cup 2015J99 PW-cup 2015