Håndballgutta og -jentene drar til Jylland for å kjempe om finaleplass

DFI/NHK gutter 99, skal sammen med DFI jenter 01, spille Dronninglundcup denne uken.

For 99-gutta så er det bare en ting som gjelder. De skal til A-sluttspill og slåss om å få spille finale. Da får de en god målestokk i den aller første kampen tirsdag morgen.

– Da møter vi våre tyske venner DJK Oespel-Kley. De vant i fjor, så den kampen vil gi oss en pekepinn på hvor vi står før årets turnering, sier oppmann Ingun Fanebust før turneringen.

Dronninglund Cup foregår på Jylland, i den lille danske by Dronninglund. Den er Danmarks største utendørscup og spilles for det aller meste på gress. Derfor har også rødtrøyene fra Drøbak og Nesodden trent på Ullerud-gresset den siste uka.

DFIs jenter 14 har fått en meget start i Dronninglund. 

Med tre strake seire første dagen har Magnus Seip sine dyktige jenter allerede spilt seg inn i A-sluttspillet.

– Det har gått veldig bra. Det har vært litt ujevn motstand, sånn at vi har fått benyttet alle spillerne gjennom de tre kampene.

– Onsdag møter vi vertenes lag når Dronninglund IF er motstander. Den kampen vil være avgjørende for om vi vinner pulja. Det hadde vært gøy med puljeseier, sier den dyktige DFI-treneren fra Jyllands østside der cupen går av stabelen.

Litt tøffere

DFI/NHKs gutter 16-lag fikk en tøff start da de møtte storfavorittene fra Tyskland i første kamp. Det ble et klart tap, som rødtrøyene fra Drøbak imidlertid revansjerte med å slå svenske Lindesberg 16-11 i tirsdagens andre kamp. Dermed lever fortsatt sluttspilldrømmen for de gode håndballgutta fra DFI og Nesodden.