J07 på PW Cup 22. – 24. februar 2019

                 
 
J07 deltok i helga på den prestisjetunge Petter Wessel cup i Larvik. Cupen har lange tradisjoner, og har i en årrekke samlet de beste håndballagene i landet til dyst i aldersbestemte klasser. Det er ikke uten grunn at den kalles for et uoffisielt Norgesmesterskap i håndball. For Nesodden sine 11/12-åringer var dette ekstra spennende, fordi det var den aller første gangen de skulle forlate “barnehåndballen” – det vil si spille med seks spillere, og uten nedsenket tverrligger i målet. I tillegg var det deres første cup med sluttspill, og vinn eller forsvinn-kamper.
 
Det var derfor en svært spent gjeng som tok turen til Larvik fredag ettermiddag. Etter en natt med sånn passe mye søvn på luftmadrass i et klasserom, startet de innledende rundene i Boligmappa arena allerede kl 08 lørdag morgen. NHK møtte først Runar, i en veldig spennende kamp som endte med ettmålsseier til jentene fra Nesodden. I kampen etter møtte de Nesjar, som de også slo 12-10. 
Med en så god start på cupen, unnet laget seg en tur i det fine svømmeanlegget i Farrishallen. Det kunne virke som det ikke var den beste oppladningen, for da laget skulle møte et toppet lag fra Larvik Turn etterpå, så ble det litt tøft. Kampen endte derfor 15-8 i de lokale jentenes favør. Heldigvis klarte Nesoddgjengen å tørke tårene ganske raskt, og kvelden ble full av allsang og disko og nye håndballvenner fra alle kanter av landet. 
 
Den gode starten ga andreplass i pulja, og sikret derfor jentene fra NHK plass direkte i kvartfinale søndag. Der møtte de Herkules, og et topp motivert lag fra Nesodden feide dem av banen med godt lagspill, sikre pasninger og skudd fra alle posisjoner, slik at de vant 18-12. Da var de klare for semifinale, som skulle vise seg å gå mot naborivalene, et sterkt lag fra Vestby. Disse to lagene møtes også i serien, og både spillere og trenere kjenner hverandre godt etterhvert. Det viste seg også på banen, i det som ble et fyverkeri av en håndballkamp, med stor spenning og masse bra spill fra begge lag. Dessverre ble det Vestby som trakk det lengste strået til slutt, med knappest mulig margin, og kunne gå videre til finale etter seier 10-9. I finalen, som ble spilt i Larviks storstue Arena 1, utklasset de Larvik Turn 21-16. 
 
Tross et litt surt semifinaletap, var det en svært stolt og glad gjeng som kunne reise hjem til Nesodden søndag kveld. Å kunne tilbringe en hel helg i håndballens mekka, i selskap av kjente håndballnavn som Heidi Løke, Christian Berge og Susann Goksør, så ut til å gi mersmak.
– Jeg er utrolig stolt av det vi presterer her nede, forteller en fornøyd trener Tonje Thuen. – Det at vi hevder oss så bra mot noen av de antatt beste lagene i landet, viser at vi gjør mye riktig. I tillegg er jeg veldig glad for å ha så mange som 14 jenter som ønsker å delta på denne cupen, og som gir alt både på og utenfor banen. Det skaper minner for livet, både for barn og voksne, og det lover godt for håndballens fremtid på halvøya!