Nesoddens J00 hevder seg blant landets beste

J00_KEB cup_nett - Karl Erik Bøhn Cup -2016

Nesoddens J00 hevder seg blant landets beste.

Nesoddens J00-lag deltok i Karl Erik Bøhn Cup i Sandefjord påskehelgen, og imponerte stort med en fjerdeplass mot noen av landets aller beste lag.

Karl Erik Bøhn Cup (KEB cup) arrangeres til minne om den avdøde håndballtreneren, og cupen holder et svært høyt nivå. De omtaler seg selv som et uoffisielt EM (J16) og kun inviterte lag fra årgangene J14, J15 vog J16 får delta. Gleden var derfor stor da Nesoddens J15 mottok invitasjon på sensommeren i fjor. Laget hadde akkurat lagt bak seg en svært god sesong med blant annet tredjeplass i A-sluttspillet.

Presterte over all forventning
I KEB Cup møtte Nesodden noen av landets aller beste lag. Jentene visste de ville møte svært tøff motstand, men var innstilt på å kjempe og gjøre sitt beste. I gruppespillet presterte laget over all forventning. De storspilte og vant over både Gneist og Runar. Til tross for et knepent tap mot Oppsal endte de med å vinne sin pulje. Etter et knepent ettmålstap mot Konnerud i semifinalen, endte laget til slutt på en meget sterk fjerdeplass. I bronsefinalen hadde ikke jentene mer å gi så Gneist fikk revansj fra puljespillet.

– Jeg er kjempestolt av jentene. Det er imponerende at Nesodden klarer å hevde seg blant landets beste i en elitecup som dette, sier hovedtrener Anne Kathrine Nordvang.

Og cupen holdt elitepreg på alle områder. Jentene bodde på hotell, fikk servert 2 varme måltider pr. dag i hallen, alle lag hadde sponsorplakater med lagets navn over innbytterbenken og det var elitedommere som dømte alle kamper. Toppdommere sammen med 2 ganger 25 minutters spilletid i alle klasser bidro til at denne cupen var en håndballfest. Det var lov å bytte spiller(e) i forsvar og angrep og det var også lov med punktmarkering av spiller(e), («frimerke»). En annen regel som ble kjærkommen for Nesodden var at dersom lag skulle trenge spillere fra et annet lag var det lov å søke om dispensasjon til det.

 

Liten, skadeskutt tropp
Nesodden kom til Sandefjord med cupens desidert minste lag, og skader og sykdom skapte dessverre litt problemer for laget. Kantspiller Anna Lidal slet hele cupen med beinhinnebetennelse og strekkskader i kneet, og Ingerid Svendsen kom til KEB cup med feber og målvakt Anna Haug avsluttet cupen med feber. Etter en svært tøff puljekamp mot Oppsal, skadet kantspiller Isa Torbjørnsen albuen og var ute resten av cupen og i samme kampen fikk målvakt Bellatrix Brauer 2 knallharde skudd i ansiktet og ble aldri helt hundre prosent igjen etter dette. Svendsen kom seg derimot utover i cupen, og ble kåret til Nesoddens beste spiller under bronsefinalen. Med så mye sykdom og skader ble det tøft for jentene og da Marielle Nordvang ikke lenger orket å spise en banan mellom kampene var det på tide å hente inn forsterkninger eller trekke seg fra sluttspillet. Gode kontakter i håndballmiljøet skaffet oss 2 sporty spillere på dispensasjon fra Sandefjord og sammen med Nesoddenlaget som også besto av Edel Victoria Bøckman, Anna Victoria Salamonsen, Maria Sørensen og Anna Li-Li Andersen gjennomførte de resten av kampene. Få innbyttere og knalltøff motstand på alle kamper sliter mye på spillerne, ikke minst i denne cupen hvor alle kamper spilles med full tid, så det var meget slitne men svært fornøyde jenter som reiste hjem søndag ettermiddag. Dette var en utrolig bra cup og en stor opplevelse for jentene.